Posvet zagovornikov bolnikov iz Združenja ONKO NET o postopku ocenjevanja invalidnosti in pridobitvi poklicne rehabilitacije

9 julija 2020 je v Ljubljani potekalo izobraževanje za zagovornike bolnikov različnih organizacij, ki so povezane v Združenje ONKO NET. Izobraževanje je potekalo na temo postopka ocenjevanja invalidnosti in pridobivanja poklicne rehabilitacije bolnikov po končanem zdravljenju.

Povzetke s predhodnega izobraževanja na temo invalidnost in poklicna rehabilitacija, ki ga je v okviru Založbe Forum Media d.o.o. pripravil gospod Boris Kramžar, dr. med., predsednik invalidske komisije I. stopnje iz ZPIZ OE Celje, je odlično pripravila in predstavila Darja Molan, aktivna članica Slovenskega združenja Europa Donna, ki je sproti odprla še veliko novih oz. dodatnih vprašanj, pomembnih pri aktivni vključitvi bolnika v poklicni proces po zdravljenju raka, ter s tem lažji vrnitvi na trg dela.

Udeleženci, ki jih je bilo deset, so s predavanjem in medsebojnim posvetom utrdili prepričanje, da gre za pomembno in perečo tematiko, ki je zelo obsežna in tako zdravstveni stroki kot tudi bolnikom precej tuja. Odločili so se na tem področju organizirati še več takšnih srečanj, predvsem pa odpreti dialog med zagovorniki bolnikov, zdravstveno stroko in odločevalci na tem področju.

Zagovorniki bolnikov iz Združenja ONKO NET si želijo, da bi vsi bolniki v postopku ocenjevanja invalidnosti imeli enake možnosti pridobiti informacije o primerni prilagoditvi delovnega mesta in predstavitvi drugih možnosti poklicne rehabilitacije. Zato za jesen in zimo 2020 načrtujejo kar nekaj aktivnosti, predvsem ozaveščati vse vpletene, vključno z delodajalci, ter se aktivno vključiti k pregledu osnutka novega ZPIZ zakona, ki se obeta.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu