O združenju

Združenje slovenskih organizacij bolnikov z rakom ONKO NET ali krajše Združenje ONKO NET smo 15. septembra 2016 ustanovile štiri slovenske organizacije bolnikov z rakom, ki smo prepoznale potrebo in pomen tesnejšega sodelovanja in formalnega povezovanja različnih organizacij, ki zastopamo  onkološke bolnike, saj lahko združeni lažje in uspešneje udejanjamo skupne interese vseh bolnikov z rakom.

Zato smo po letih tesnega neformalnega sodelovanja ustanovili prostovoljno, nevladno, samostojno in nepridobitno združenje, katerega osrednja naloga je opravljanje nalog skupnega pomena na področjih zdravstva, socialnega varstva in izobraževanja, boljša zastopanost skupnih in posamičnih interesov in učinkovito uveljavljanje različnih in večplastnih pravic bolnikov z rakom.

Ustanovne članice Združenja ONKO NET smo Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo L&L, Slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna, ustanova Mali vitez in Društvo za boj proti raku in drugim kroničnim boleznim ko - RAK.si. 

V nadaljevanju so se Združenju ONKO NET pridružili še Združenje za boj proti raku debelega črevesa in danke EuropaColon, Društvo OnkoMan in Društvo onkoloških bolnikov Slovenije.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu