Dejavnosti

Vse dejavnosti Združenja ONKO NET so usmerjene v izboljšanje položaja onkoloških bolnikov ter v  oblikovanje in zastopanje njihovih skupnih in posamičnih potreb in interesov v procesu odkrivanja in zdravljenja bolezni, celostne rehabilitacije in uspešnega povratka v socialno, delovno in izobraževalno okolje. 

Svoje naloge udejanjamo skozi oblikovanje pobud za ohranjanje ali izboljšanje kakovosti življenja onkoloških bolnikov na področjih zdravstvenega in socialnega varstva, izobraževanja ter razvoja in raziskav.

V združenju snujemo in izvajamo tudi projekte, s pomočjo katerih najširšo javnost ozaveščamo in informiramo o preprečevanju, odkrivanju in zdravljenju onkoloških bolezni ter o kakovostnem življenju s kronično onkološko boleznijo in odprtih vprašanjih na tem področju.  

V ta namen organiziramo javne prireditve, delavnice, okrogle mize, novinarske konference, strokovna srečanja, preventivne in izobraževalne programe za bolnike, strokovnjake in splošno populacijo. Za različne javnosti pripravljamo in izdajamo tiskane in elektronske informativne vsebine, ki vključujejo medicinske, socialne, izobraževalne in druge vidike življenja z onkološko boleznijo.

V široko paleto naših dejavnosti sodijo tudi različni preventivni programi za preprečevanje poslabšanja kakovosti življenja s kronično boleznijo in preprečevanje invalidnosti ter programi za preprečevanje posameznih vrst onkoloških bolezni za celotno populacijo.  

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu